Offerte aanvragen

Donker Groep:
‘Bij gladheidsbestrijding moet je snel kunnen schakelen’

Donker Groep A

Broer Voolstra, hoofd Inkoop van Donker Groep, vertelt over de samenwerking met Harpo Machines.

Waarvoor gebruiken jullie de machines van Harpo?

“Voor Donker Groen, onze hovenierstak. Gladheidsbestrijding is een onderdeel van het totaalpakket dat wij onze klanten aanbieden. Bij opdrachtgevers waar we in de zomer het groen verzorgen, houden we in de winter de terreinen begaanbaar. Dat varieert van verzorgingshuizen tot de parkeerterreinen van landelijke supermarktketens.”

Hoeveel machines hebben jullie rondrijden?

“Poeh, daar vraag je wat. Onze organisatie heeft 17 vestigingen door het land en nog een aantal steunpunten. Op alle vestigingen hebben we meerdere machines van Harpo staan; verschillende typen strooiers en op veel vestigingen staat nog een sneeuwschuiver.”

“In totaal heb je het dan al snel over vele tientallen machines. Elk jaar kopen we zo’n tien tot twintig machines erbij, om ons machinepark uit te breiden en in stand te houden.”

Waarom heb je juist voor deze machines gekozen?

“De machines van Harpo zijn prijstechnisch interessant voor ons, maar we letten ook op duurzaamheid. Net als Donker Groep hebben zij duurzaamheid ook hoog in het vaandel. Er zullen goedkopere machines zijn, maar voor ons is de prijskwaliteitverhouding van Harpo optimaal.”

“De machines waren er al toen ik bij de Donker Groep kwam werken. In de zes jaar dat ik er nu werk, is het bedrijf enorm gegroeid. We gaan steeds meer strooien, op steeds meer routes, dus we hebben ook steeds meer wagens nodig.”

Hoe bevalt de samenwerking?

“We hebben een heel prettige samenwerking en goed persoonlijk contact. Ik leg de bestellingen bij mijn contactpersoon Martijn neer en hij stemt vervolgens alles één op één af met onze vestigingen. Daardoor hoef ik me verder nergens meer mee te bemoeien, we worden helemaal ontzorgd.”

“Het moeilijke van gladheid is dat je niet weet wanneer het komt, dus bij gladheidsbestrijding moet je snel kunnen schakelen. Daar hebben wij ook afspraken met onze klanten over. Daarom overleggen we in de zomer al met Harpo wat de verwachtingen zijn. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat we op tijd de benodigde strooiers en schuivers hebben klaarstaan.”

Martijn staat je graag te woord!