Offerte aanvragen

Filmpje: pekelsproeien met een Goupil G4 in Gent

Goupil Gent Banner

In de onderstaande video van Stad Gent laat winterdienstmedewerker Jurgen zien hoe hij de fietspaden van deze Belgische stad veilig houdt. Milieuvriendelijk en stil, met een Goupil G4 en een HillTip pekelsproeier.

Duurzame gladheidsbestrijding

Samen met de Goupil G4 vormt onze pekelsproeier de perfecte combinatie voor duurzame, CO2-neutrale gladheidsbestrijding. Zowel het voertuig als de sproeier (in dit geval een Spraystriker 500 voor pick-up en werktuigdrager) zijn namelijk 100% elektrisch aangedreven.

Stukken stiller

Gladheidsbestrijding met een volledig elektrische combi is niet alleen duurzamer, maar ook stukken stiller. Wel zo prettig, omdat de werkzaamheden van de winterdienst vaak ’s nachts of in de vroege ochtend plaatsvinden.

Pekelsproeien in plaats van droogstrooien

Steeds meer gemeentes maken de overstap van traditionele gladheidsbestrijding met droog zout naar pekelsproeien (of natstrooien als tussenvorm). Ook daarbij speelt duurzaamheid vaak een doorslaggevende rol. Je hebt er namelijk veel minder zout voor nodig.

Overweegt jouw organisatie ook om over te stappen op pekelsproeien? En wil je weten welke pekelsproeiers geschikt zijn voor jouw voertuig? We adviseren je graag!

Martijn staat je graag te woord!