Offerte aanvragen
HillTip IceStriker 380-2100 liter

Zoutstrooier op aanhangwagen

Met een zoutstrooier op een aanhangwagen ben je superflexibel. Je kunt hem immers achter elk voertuig met een trekhaak hangen. Over flexibiliteit gesproken: de HillTip zoutstrooier op aanhangwagen is verkrijgbaar in 9 verschillende formaten. En hij is ook nog eens makkelijk voor te bereiden voor natstrooien of pekelsproeien.

  • 380-2100 liter capaciteit
  • Geïntegreerde tanks voor optioneel pre-wetsysteem of pekelsproeisysteem
  • 12 volt elektrische aandrijving
1/6
1/6
  • 380-2100 liter capaciteit
  • Geïntegreerde tanks voor optioneel pre-wetsysteem of pekelsproeisysteem
  • 12 volt elektrische aandrijving

functionaliteiten

Zoutstrooier 5501250A

Constructie

Het chassis van de aanhanger is thermisch verzinkt en voorzien van een poedercoating. De laadbak en geïntegreerde tanks zijn gemaakt van kunststof*; alle onderdelen zijn van RVS. Hierdoor is de zoutstrooier optimaal beschermd tegen corrosie.

 

*De IceStriker 380 heeft een RVS laadbak

Vijzel

Vijzel

De RVS vijzel zorgt voor een gelijkmatige materiaalstroom richting de strooischijf. De omgekeerde V-vorm boven de vijzel zorgt ervoor dat de vijzel bij het vullen niet te zwaar wordt belast.

 

Vibrator

Vibrator

Voor het lostrillen van zout buiten de vijzel, voor ongehinderde en efficiënte toevoer en dosering. Op aanvraag kunnen we deze modellen (behalve de 380) ook voorzien van een tweede vibrator.

Zoutstrooier 380 Strooischijf

Strooischijf

De strooischijf kan worden opgeklapt als de machine niet in gebruik is.

Zoutstrooier 5501250 Dekzijl

Rooster en dekzeil

Het rooster voorkomt dat er onverhoopt stukken plastic, grote brokken zout of andere materialen in de bak of vijzel terechtkomen. Het tweedelige dekzeil voorkomt morsen tijdens het vullen van de strooier en dekt de bak af tijdens het rijden.

Elektromotor

Aandrijving

De vijzel en strooischijf worden onafhankelijk van elkaar aangedreven, met behulp van een 12 volt elektromotor.

Strikesmart Controller

Controller

De zoutstrooier is eenvoudig te besturen met de HillTip StrikeSmart controller. De controller verzamelt tevens relevante strooidata, die je kunt gebruiken voor rapportages aan klanten.

Zoutstrooier 380 Gpssnelheid

Automatische dosering

De automatische GPS-snelheidsregeling past de hoeveelheid strooimateriaal automatisch aan op basis van de snelheid van het voertuig. Via de app kun je de strooi-instellingen ook handmatig aanpassen.

Kalibreren

Kalibreren

Door de vijzel en strooischijf met behulp van de controller te kalibreren, kun je fors besparen op je zoutverbruik.

Zoutstrooier 5501250 Verlichting

LED-verlichting

Deze strooier rusten wij standaard voor je uit met een LED-zwaailamp, LED-werkverlichting en kentekenplaathouder met LED-achterlichten.

Zoutstrooier Strooimateriaal

Strooimateriaal

Deze strooier is geschikt voor zout, zand en fijn grind (of een mix daarvan) met een korreldoorsnee tot maximaal 8 mm.

Zoutstrooier 16002600 Prewet

Pre-wet systeem (optioneel)

Voor bevochtiging van het strooizout met pekelwater, vanuit de geïntegreerde vloeistoftank. Hiervoor dient een pomp te worden ingebouwd.

Zoutstrooier 5501250 Pekelsproeier

Pekelsproeisysteem (optioneel)

Bestaande uit een pomp en sproeibalk (2-5 meter sproeibereik), eventueel aangevuld met een slang (12 meter) en sproeistuk op haspel voor handmatig sproeien. Voor maximale sproeicapaciteit kunnen we desgewenst een extra vloeistoftank (een zogeheten ‘bladder tank’) installeren.

Htrack

HTrack traceersysteem (optioneel)

Met HTrack kun je, naast de (standaard) mogelijkheden van online datalogging, de locatie van al je HillTip machines live volgen. Ideaal voor het optimaliseren van routes en instrueren van chauffeurs

Zoutstrooier 5501250 Oranje

Oranje variant (optioneel)

Standaard wordt de IceStriker in grijs geleverd, maar hij is ook in een oranje variant verkrijgbaar.

STAP OVER OP NATSTROOIEN OF PEKELSPROEIEN EN BESPAAR FORS OP JE ZOUTVERBRUIK

Steeds meer professionele gladheidsbestrijders kiezen voor natstrooien of pekelsproeien in plaats van droogstrooien. Logisch, want een zoutoplossing hecht beter aan het wegdek dan droog zout. En je hebt ook nog eens minder zout nodig.

Met ons optionele pre-wetsysteem kun je tot wel 30% op je zoutverbruik besparen, met een pekelsproeisysteem zelfs tot 75%!

 

KIES UIT 10 VERSCHILLENDE FORMATEN

De HillTip IceStriker 380-2100 op aanhanger is verkrijgbaar in tien verschillende formaten, variërend van 380 liter capaciteit (enkelasser, maximaal 750 kg beladen gewicht) tot 2100 liter capaciteit (geremde dubbelasser, maximaal 3500 kg beladen gewicht). Zie ook de technische specificaties.

Weten welke aanhanger met zoutstrooier geschikt is voor jouw voertuig? We kunnen het aan de hand van merk, type en bouwjaar direct voor je controleren.

OF LAAT HEM RECHTSTREEKS OP JE VOERTUIG MONTEREN!

Heb je jouw zoutstrooier liever op de laadbak van je voertuig staan? Geen probleem! Alle modellen zijn ook zonder aanhanger verkrijgbaar, voor montage op verschillende typen voertuigen. Zie ook:

 

 

controleer of deze
machine geschikt is
voor jouw voertuig

Zeker weten of deze machine geschikt is voor jouw voertuig?
Wij controleren het graag voor je!

Auto/voertuig
Gegevens

MEER INFORMATIE

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen droogstrooien, natstrooien en pekelsproeien?

Droogstrooien is de bekendste en eenvoudigste strooi methode: met een strooimachine verspreid je droog zout op het te behandelen terrein. Het zout moet na het strooien nog wel ‘geactiveerd’ worden, bijvoorbeeld door eroverheen te rijden.

Natstrooien is een tussenvorm. Bij deze techniek wordt het strooizout vooraf bevochtigd met een pekeloplossing. Hierdoor kun je nauwkeuriger strooien én blijft het zout beter op de weg liggen. Daardoor verbruik je minder zout. Zo bespaar je kosten en het is beter voor het milieu.

Pekelsproeien is de meest innovatieve vorm van gladheidsbestrijding. Doordat je sproeit in plaats van strooit, krijg je een nog betere verdeling van het materiaal op het wegdek en heb je nog minder zout nodig dan bij natstrooien.

Meer lezen over de verschillende technieken? Weten met welke zaken je rekening moet houden als je wilt overstappen op natstrooien of pekelsproeien? Lees dan ook ons uitgebreide blogartikel over de verschillen tussen droogstrooien, natstrooien en pekelsproeien.

Brochure aanvragen

Meer weten over onze producten? Vraag een gratis brochure aan!