Offerte aanvragen
SnowStriker 2600-3200 VML

V-vorm sneeuwschuiver voor vrachtwagen

Op zoek naar een V-vorm sneeuwploeg voor je vrachtwagen? Deze V-ploeg sneeuwschuiver is speciaal ontworpen voor trucks en gemeentelijke machines. De twee delen van het blad zijn flexibel te positioneren. Dat maakt hem multifunctioneel inzetbaar. Hij is licht van gewicht, makkelijk te monteren en eenvoudig te bedienen.

VA €prijs,-
  • Universele montage op DIN-plaat
  • Ideaal voor kleine vrachtwagens en gemeentelijke machines
  • Ook verkrijgbaar met 12/24 volt elektro-hydraulische aandrijving
1/4
1/4
  • Universele montage op DIN-plaat
  • Ideaal voor kleine vrachtwagens en gemeentelijke machines
  • Ook verkrijgbaar met 12/24 volt elektro-hydraulische aandrijving

FEATURES & ACCESSOIRES

Staalv

Blad

Het gebogen V-vorm blad is gemaakt van hoogsterktestaal. Dat maakt hem sterk én licht van gewicht.

Sneeuwschuiver Tracto Slijtstrook

Slijtstroken

De slijtstroken zijn verkrijgbaar in polyurethaan of (optioneel) in staal. De stroken zijn aan beide zijden te gebruiken. Zodra één kant versleten is, draai je ze simpelweg om.

Sneeuwschuiver V Controller

Bediening

In de standaarduitvoering is deze sneeuwschuiver voorzien van een hefinrichting die rechtstreeks wordt aangesloten op het hydraulische systeem van het voertuig.

Sneeuwschuiver V Kantelhoek

Kantelhoek

Tijdens het sneeuwschuiven kantelt het schuifblad mee met de vorm van het wegdek tot een hoek van 6 graden. Wel zo prettig bij gebruik op oneffen terrein.

Sneeuwschuiver Klapveer

Klapveren

Behalve kantelveren is de schuiver ook voorzien van klapveren. Dit ter bescherming van de onderkant van de sneeuwschuiver, als je per ongeluk een stoeprand of ander obstakel raakt.

Sneeuwschuiver DIN

Bevestiging

De SnowStriker 2600-3000 VML wordt gemonteerd op de universele DIN-plaat. Als je vrachtwagen nog niet over een DIN-plaat beschikt, kunnen wij deze ook leveren.

SML

Elektro-hydraulische aandrijving (optioneel)

De SnowStriker voor vrachtwagens is ook verkrijgbaar met 12 of 24 volt elektro-hydraulische aandrijving. Deze variant is voorzien van een aparte controller, waarmee je de sneeuwschuif makkelijk vanuit de cabine kunt bedienen.

Lichtmast SML

LED-lichtmast (optioneel)

Dit model sneeuwschuiver is standaard uitgerust met LED-randmarkering. Optioneel kunnen we hem voorzien van een lichtmast met LED-koplampen; deze zijn verwarmd, waardoor opstuivende sneeuw niet op de lampen blijft liggen.

Sneeuwschuiver V Stuifkap

Stuifkap (optioneel)

Zeker bij hogere snelheden wil er nog wel eens sneeuw op de voorruit belanden tijdens het sneeuwschuiven. Een stuifkap op de bovenzijde van je sneeuwschuiver helpt dit voorkomen. De stalen stuifkap voor rechte sneeuwschuivers verhoogt het schuifblad met 5 cm.

Htrack

HTrack traceersysteem (optioneel)

De elektro-hydraulische variant van de SnowStriker 2600-3000 VML is ook verkrijgbaar met het HTrack traceersysteem. Daarmee kun je al je HillTip machines online volgen op je smartphone, tablet of pc. Ideaal voor het optimaliseren van routes, instrueren van chauffeurs en rapporteren aan klanten.

Sneeuwschuiver Picup V Oranje

Oranje variant (optioneel)

Standaard wordt de SnowStriker in grijs geleverd, maar hij is ook in een oranje variant verkrijgbaar.

KIES UIT 3 VERSCHILLENDE BREEDTES

De HillTip SnowStriker 2600-3000 VML is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes: 260 cm, 290 cm en 320 cm. Afhankelijk van de gekozen breedte varieert het gewicht tussen 560 en 600 kilogram. Behalve de V-vorm SnowStriker, leveren wij ook rechte sneeuwschuivers voor vrachtwagens.

GESCHIKT VOOR DE MEESTE VRACHTWAGENS EN GEMEENTELIJKE MACHINES

Door de montage op de universele DIN-plaat is de HillTip SnowStriker 2600-3000 VML op vrijwel alle vrachtwagens en gemeentelijke machines te gebruiken. Als jouw voertuig nog niet over een DIN-plaat beschikt, kunnen wij deze ook leveren.

 

 

 

 

 

 

controleer of deze
machine geschikt is
voor jouw voertuig

Zeker weten of deze machine geschikt is voor jouw voertuig?
Wij controleren het graag voor je!

Auto/voertuig
Gegevens

MEER INFORMATIE

Specificaties

MODEL

2600-VML

2900-VML

3200-VML

Breedte

260 cm

290 cm

320 cm

Breedte

(volledig gebogen)

230 cm

260 cm

285 cm

Hoogte

80-100 cm

80-100 cm

80-100 cm

Gewicht

560 kg

580 kg

600 kg

Kantelveren

6

6

8

Specificaties en andere details kunnen wijzigen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een rechte sneeuwschuiver ten opzichte van een V-ploeg sneeuwschuiver?

Een rechte sneeuwschuiver is geschikter voor grotere terreinen en langere stukken rechte weg. Rechte sneeuwschuiver zijn bovendien makkelijker in gebruik, ook voor beginnende chauffeurs. Tot slot liggen de kosten (zowel aanschafprijs als onderhoudskosten) van een rechte sneeuwschuiver in de meeste gevallen wat lager.

Met een V-ploeg is het makkelijker om de sneeuw precies in de gewenste richting te schuiven. Daarnaast is een V-vorm schuiver meestal in meerdere standen te gebruiken. Dat zorgt voor een grotere wendbaarheid: je kunt er ook in smalle ruimtes en krappere bochten mee uit de voeten. Of op terreinen met veel geparkeerde auto’s of andere obstakels.

Lees ook deze uitgebreide vergelijking tussen rechte sneeuwschuivers en V-ploeg sneeuwschuivers.

Brochure aanvragen

Meer weten over onze producten? Vraag een gratis brochure aan!