Offerte aanvragen

Ipse de Bruggen: ‘Cliënten moeten veilig van hun woning naar de dagbesteding kunnen’

Ipse De Bruggen A

Zwammerdam is met 42 hectare een van de grotere locaties van Ipse de Bruggen, een organisatie die op verschillende plekken in Zuid-Holland zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. “Een mooi groen buitengebied, met veel bos”, zo omschrijft groendienstmedewerker Jan Zaal de locatie als we hem spreken over de samenwerking met Harpo.

Waarvoor gebruiken jullie de machines van Harpo?

“Voor gladheidsbestrijding in de winter. Als een van de weinige locaties hebben wij de gladheidsbestrijding hier in eigen beheer. Cliënten moeten veilig van hun woning naar de dagbesteding kunnen. Daarom strooien we veel.”

“Bij Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit hebben we een Goupil gekocht, zo’n elektrisch karretje waarmee Picnic rondrijdt om de boodschappen te bezorgen. Zij hebben ons toen in contact gebracht met Harpo. Met een elektrische HillTip strooier hebben zij het plaatje compleet gemaakt voor ons.”

Hoeveel machines hebben jullie rondrijden?

“Dit is de eerste. Wij zijn puur voor de strooier met Harpo in aanraking gekomen, maar ik vind het interessant om te horen dat ze nu een breder segment in de groenvoorziening aanbieden, zoals onkruidbestrijding. Dat opent mogelijkheden voor meer.”

‘WE HEBBEN EEN GROTE SLAG GESLAGEN DOOR HELEMAAL OP ELEKTRISCH OVER TE GAAN. WE STROOIEN GERUISLOOS ÉN WE HEBBEN GEEN UITSTOOT MEER.’

- Jan Zaal, groendienstmedewerker Ipse de Bruggen

Waarom juist deze machine?

“De combinatie van duurzaamheid en geluid. Wij strooien ook wel eens ’s avonds laat of ‘s ochtends vroeg. Als we met een brandstofmotor voorbijkomen, kan iedereen dat horen. Hiervoor hadden we een strooier met een benzinemotor en een trekker met een dieselmotor. We hebben een grote slag geslagen door helemaal op elektrisch over te gaan. We strooien geruisloos én we hebben geen uitstoot meer.”

“Daarnaast is brandstof natuurlijk een gigantische kostenpost geworden. Dat wisten we nog niet toen we in 2021 akkoord op de offerte gaven. Maar toen de brandstofprijzen een jaar later om hoog schoten, waren we blij dat we deze keuze hadden gemaakt.”

Hoe bevalt de samenwerking met Harpo?

“In één woord: perfect. Als je belt of mailt, krijg je meteen een reactie. Negen van de tien keer nemen ze de telefoon meteen op, de tiende keer bellen ze binnen een half uur terug. En ze komen altijd met een oplossing, je hoeft er zelf niet achteraan. Daar kunnen veel andere partijen nog wat van leren.”

Martijn staat je graag te woord!