Offerte aanvragen
HillTip SprayStriker 500-2000 liter

Pekelsproeier op aanhangwagen

Overweeg je om de overstap van zoutstrooien naar pekelsproeien te maken? Met een pekelsproeier op een aanhangwagen ben je superflexibel. Je kunt hem immers achter elk voertuig met een trekhaak hangen. Over flexibiliteit gesproken: hij is er in 4 verschillende formaten. Als enkelasser met 500 liter tankcapaciteit. Of als geremde dubbelasser, met 1000, 1500 of 2000 liter capaciteit.

  • Geschikt voor elk voertuig met trekhaak
  • 500 tot 2000 liter tankcapaciteit
  • 12 volt elektrische pomp
1/5
1/5
  • Geschikt voor elk voertuig met trekhaak
  • 500 tot 2000 liter tankcapaciteit
  • 12 volt elektrische pomp

functionaliteiten

Spraystriker 5002000A

Constructie

Het chassis van de aanhanger is thermisch verzinkt en voorzien van een poedercoating. De tank is gemaakt van kunststof, de pompbehuizing is van RVS. Hierdoor is de pekelsproeier optimaal beschermd tegen corrosie.

Spraystriker Trailer Sproeibereik

Sproeibalk

De 2 meter brede sproeibalk is uitgerust met 14 sproeikoppen (7x2) en kan na gebruik worden opgeklapt. Dankzij de dubbele sproeikoppen kun je op relatief hoge snelheid sproeien (20 milliliter per m2 bij een maximum snelheid van 25 km/u).

Spraystriker 5002000 Sproeibereik

Extra sproeibereik

Met behulp van de sproeikoppen op de zijkanten van de balk kun je het sproeibereik vergroten tot maximaal 5 meter. Deze sproeikoppen zijn optioneel uit te rusten met elektromagneten, voor bediening vanuit de cabine.

Strikesmart Controller

Controller

De pekelsproeier is eenvoudig te besturen met de HillTip StrikeSmart controller. De controller verzamelt tevens relevante data, die je kunt gebruiken voor rapportages aan klanten.

Spraystriker Gpssnelheid

Automatische dosering

De automatische GPS-snelheidsregeling past de hoeveelheid sproeivloeistof automatisch aan op basis van de snelheid van het voertuig. Via de app kun je de sproei-instellingen ook handmatig aanpassen.

Spraystriker 5002000 Extratank

Extra tank

Zodat je het sproeisysteem na gebruik makkelijk kunt reinigen met antivries.

Spraystriker 5002000 Camlock

2'' camlock koppeling

Voor het vullen van de pekelsproeier met pekelvloeistof.

Spraystriker Slanghaspel

Slanghaspel (optioneel)

Inclusief 12 meter lange slang met handsproeier. Voor het sproeien van trottoirs en andere lastig bereikbare plekken.

Brinemixx Pekelmixer

Pekelmixer (optioneel)

Om te kunnen pekelsproeien heb je behalve een sproeimachine ook pekeloplossing nodig. Die kun je kant en klaar aanschaffen. Maar je kunt ook investeren in een HillTip BrineMixx pekelmixer, voor het maken van je eigen pekeloplossing.

Spraystriker Verlichting

LED-verlichting (optioneel)

Desgewenst kunnen we jouw pekelsproeier uitrusten met een LED-zwaailamp, LED-werkverlichting en kentekenplaathouder met LED-achterlichten.

Htrack

HTrack traceersysteem (optioneel)

Met HTrack kun je, naast de (standaard) mogelijkheden van online datalogging, de locatie van al je HillTip machines live volgen. Ideaal voor het optimaliseren van routes en instrueren van chauffeurs. 

BESPAAR TOT WEL 75% OP JE ZOUTVERBRUIK

Steeds meer professionele gladheidsbestrijders kiezen voor pekelsproeien in plaats van droogstrooien. Logisch, want een pekeloplossing hecht beter aan het wegdek dan droog zout. En je hebt ook nog eens minder zout nodig. Het gebruik van een pekelsproeier stelt je in staat om tot wel 75% te besparen op je zoutverbruik.

KIES UIT 4 VERSCHILLENDE FORMATEN

De HillTip SprayStriker 500-2000 op aanhanger is verkrijgbaar in vier verschillende formaten, variërend van 500 liter capaciteit (enkelasser, maximaal 750 kg beladen gewicht) tot 2000 liter capaciteit (geremde dubbelasser, maximaal 3500 kg beladen gewicht). Zie ook de technische specificaties.

Weten welke aanhanger met pekelsproeier geschikt is voor jouw voertuig? We kunnen het aan de hand van merk, type en bouwjaar direct voor je controleren.

OF LAAT HEM RECHTSTREEKS OP JE VOERTUIG MONTEREN!

Heb je jouw pekelsproeier liever op de laadbak van je voertuig staan? Geen probleem! Alle modellen zijn ook zonder aanhanger verkrijgbaar, voor montage op verschillende typen voertuigen, zoals pick-ups, werktuigdragers en lichte trucks.

controleer of deze
machine geschikt is
voor jouw voertuig

Zeker weten of deze machine geschikt is voor jouw voertuig? Wij controleren het graag voor je!

Auto/voertuig
Gegevens

MEER INFORMATIE

Specificaties

MODEL

500

1000

1500

2000

Aanhanger

Enkelasser

Geremde dubbelasser

Geremde dubbelasser

Geremde dubbelasser

Lengte aanhanger (inclusief sproeibalk)

250 cm

435 cm

435 cm

435 cm

Breedte aanhanger

160 cm

170 cm

170 cm

170 cm

Hoogte

150 cm

150 cm

150 cm

150 cm

Maximaal toegestaan beladen gewicht

750 kg

2700 kg

2700 kg

2700 kg

Tankinhoud

500 liter

1000 liter

1500 liter

2000 liter

Sproeibereik (max)

5 meter

5 meter

5 meter

5 meter

Sproeivolume

5-36 liter/min

5-36 liter/min

5-36 liter/min

5-36 liter/min

Specificaties en andere details kunnen wijzigen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen droogstrooien, natstrooien en pekelsproeien?

Droogstrooien is de bekendste en eenvoudigste strooi methode: met een strooimachine verspreid je droog zout op het te behandelen terrein. Het zout moet na het strooien nog wel ‘geactiveerd’ worden, bijvoorbeeld door eroverheen te rijden.

Natstrooien is een tussenvorm. Bij deze techniek wordt het strooizout vooraf bevochtigd met een pekeloplossing. Hierdoor kun je nauwkeuriger strooien én blijft het zout beter op de weg liggen. Daardoor verbruik je minder zout. Zo bespaar je kosten en het is beter voor het milieu.

Pekelsproeien is de meest innovatieve vorm van gladheidsbestrijding. Doordat je sproeit in plaats van strooit, krijg je een nog betere verdeling van het materiaal op het wegdek en heb je nog minder zout nodig dan bij natstrooien.

Meer lezen over de verschillende technieken? Weten met welke zaken je rekening moet houden als je wilt overstappen op natstrooien of pekelsproeien? Lees dan ook ons uitgebreide blogartikel over de verschillen tussen droogstrooien, natstrooien en pekelsproeien.

Brochure aanvragen

Meer weten over onze producten? Vraag een gratis brochure aan!