Offerte aanvragen
HillTip SprayStriker 250-350 liter

Pekelsproeier voor achterklep en trekhaak

Op zoek naar een voordelige, compacte pekelsproeier? De SprayStriker 250-350 is licht van gewicht en geschikt voor elk type voertuig. Makkelijk te monteren op een terreinwagen of de achterklep van je pick-up. Maar bijvoorbeeld ook op een vorkheftruck, werktuigdrager of de driepuntsophanging van een tractor.

  • Geschikt voor elk type voertuig
  • 250 of 350 liter capaciteit
  • 12 volt elektrische pomp
1/2
1/2
  • Geschikt voor elk type voertuig
  • 250 of 350 liter capaciteit
  • 12 volt elektrische pomp

functionaliteiten

Spraystriker 250350A

Lichtgewicht constructie

De tank is gemaakt van kunststof, het stalen frame is afgewerkt met een poedercoating, de pompbehuizing is van RVS. Hierdoor is de pekelsproeier licht van gewicht én optimaal beschermd tegen corrosie.

Spraystriker 250350 Sproeibalk

Sproeibalk

De sproeibalk is verkrijgbaar in 3 verschillende breedtes: 0,8 meter, 1,2 meter of 2 meter. Met de extra sproeikoppen op de zijkanten van de balk kun je het sproeibereik nog verder vergroten (tot maximaal 5 meter).

Strikesmart App

Bediening via meegeleverde smartphone

De pekelsproeier is eenvoudig (en draadloos) te besturen met de HillTip StrikeSmart app. De app verzamelt tevens relevante sproeidata, die je kunt gebruiken voor rapportages aan klanten. De telefoon hiervoor wordt met de strooier meegeleverd.

Spraystriker Gpssnelheid

Automatische dosering

De automatische GPS-snelheidsregeling past de hoeveelheid sproeivloeistof automatisch aan op basis van de snelheid van het voertuig. Via de app kun je de sproei-instellingen ook handmatig aanpassen.

Spraystriker 250350 Montage

Makkelijke montage

Deze pekelsproeier is makkelijk te monteren, op vrijwel elk type voertuig. Op een trekhaak, een wegdraaisteun, de achterklep van een pick-up, een werktuigdrager, de lepels van een vorkheftruck of de driepuntshefinrichting van een tractor.

Spraystriker Slanghaspel

Slanghaspel (optioneel)

Inclusief 12 meter lange slang met handsproeier. Voor het sproeien van trottoirs en andere lastig bereikbare plekken.

Brinemixx Pekelmixer

Pekelmixer (optioneel)

Om te kunnen pekelsproeien heb je behalve een sproeimachine ook pekeloplossing nodig. Die kun je kant en klaar aanschaffen. Maar je kunt ook investeren in een HillTip BrineMixx pekelmixer, voor het maken van je eigen pekeloplossing.

Spraystriker Verlichting

LED-verlichting (optioneel)

Desgewenst kunnen we deze sproeier uitrusten met LED-werkverlichting en/of kentekenplaathouder met LED-achterlichten.

Htrack

HTrack traceersysteem (optioneel)

Met HTrack kun je, naast de (standaard) mogelijkheden van online datalogging, de locatie van al je HillTip machines live volgen. Ideaal voor het optimaliseren van routes en instrueren van chauffeurs. 

Zoutstrooier 120300 Smartphonehouder

Smartphonehouder (optioneel)

Voor handsfree bediening vanuit de cabine.

BESPAAR TOT WEL 75% OP JE ZOUTVERBRUIK

Steeds meer professionele gladheidsbestrijders kiezen voor pekelsproeien in plaats van droogstrooien. Logisch, want een pekeloplossing hecht beter aan het wegdek dan droog zout. En je hebt ook nog eens minder zout nodig. Het gebruik van een pekelsproeier stelt je in staat om tot wel 75% te besparen op je zoutverbruik.

Wil je voorlopig toch blijven droogstrooien? Bekijk dan ook onze zoutstrooier voor achterklep en trekhaak.

GESCHIKT VOOR ELK TYPE VOERTUIG

Dankzij de vele montagemogelijkheden is de SprayStriker 250-350 compatible met vrijwel elk bedrijfsvoertuig: van pick-ups en terreinwagens tot werktuigdragers en tractoren. Wil je zeker weten of deze pekelsproeier ook geschikt is voor jouw voertuig? We kunnen het aan de hand van merk, type en bouwjaar direct voor je controleren.

controleer of deze
machine geschikt is
voor jouw voertuig

Zeker weten of deze machine geschikt is voor jouw voertuig? Wij controleren het graag voor je!

Auto/voertuig
Gegevens

MEER INFORMATIE

Specificaties

MODEL

250 TR

350 UTV

Tankinhoud

250 liter

350 liter

Breedte

90 cm

100 cm

Hoogte

120 cm

95 cm

Diepte

70 cm

85 cm

Leeg gewicht

120 kg

140 kg

Breedte sproeibalk

80, 120 of 200 cm

80, 120 of 200 cm

Sproeibereik

80 – 500 cm

80 – 500 cm

Sproeivolume

3-18 liter/min

3-18 liter/min

Voeding

12V, max 30Ah

12V, max 30Ah

Specificaties en andere details kunnen wijzigen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen droogstrooien, natstrooien en pekelsproeien?

Droogstrooien is de bekendste en eenvoudigste strooi methode: met een strooimachine verspreid je droog zout op het te behandelen terrein. Het zout moet na het strooien nog wel ‘geactiveerd’ worden, bijvoorbeeld door eroverheen te rijden.

Natstrooien is een tussenvorm. Bij deze techniek wordt het strooizout vooraf bevochtigd met een pekeloplossing. Hierdoor kun je nauwkeuriger strooien én blijft het zout beter op de weg liggen. Daardoor verbruik je minder zout. Zo bespaar je kosten en het is beter voor het milieu.

Pekelsproeien is de meest innovatieve vorm van gladheidsbestrijding. Doordat je sproeit in plaats van strooit, krijg je een nog betere verdeling van het materiaal op het wegdek en heb je nog minder zout nodig dan bij natstrooien.

Meer lezen over de verschillende technieken? Weten met welke zaken je rekening moet houden als je wilt overstappen op natstrooien of pekelsproeien? Lees dan ook ons uitgebreide blogartikel over de verschillen tussen droogstrooien, natstrooien en pekelsproeien.

Brochure aanvragen

Meer weten over onze producten? Vraag een gratis brochure aan!