Offerte aanvragen
SnowStriker 1650-2600 VUTV

V-vorm sneeuwschuiver voor terreinwagen

Deze V-ploeg sneeuwschuiver is speciaal ontworpen voor gebruik op UTV’s (4x4 terreinwagens). Hij is licht van gewicht, makkelijk te monteren en eenvoudig te bedienen. De twee delen van het blad zijn flexibel te positioneren. Dat maakt hem multifunctioneel inzetbaar en bruikbaar voor zowel grote als kleine terreinen.

  • Slim snelkoppelingssysteem voor eenvoudige (de)montage
  • Multifunctioneel inzetbaar dankzij flexibele positionering bladdelen
  • 12 volt elektrische aandrijving
1/4
1/4
  • Slim snelkoppelingssysteem voor eenvoudige (de)montage
  • Multifunctioneel inzetbaar dankzij flexibele positionering bladdelen
  • 12 volt elektrische aandrijving

FEATURES & ACCESSOIRES

Staalv

Blad

Het gebogen V-vorm blad is gemaakt van hoogsterktestaal. Dat maakt hem sterk én licht van gewicht.

Sneeuwschuiver V Bladdelen

Flexibele bladdelen

De posities van de twee bladdelen zijn flexibel en onafhankelijk van elkaar in te stellen. Hierdoor kun je de bladvorm makkelijk afstemmen op het type terrein en de omstandigheden ter plaatse.

Sneeuwschuiver V Slijtstrook

Slijtstroken

De slijtstroken zijn verkrijgbaar in polyurethaan of (optioneel) in staal. De stroken zijn aan beide zijden te gebruiken. Zodra één kant versleten is, draai je ze simpelweg om.

Sneeuwschuiver V Controller

Controller

Met de controller kun je de SnowStriker vanuit je terreinwagen bedienen. Supermakkelijk, dankzij het intuïtieve ontwerp. De controller is voorzien van verlichting, dus ook in het donker te gebruiken.

Sneeuwschuiver V Kantelhoek

Kantelhoek

Tijdens het sneeuwschuiven kantelt het schuifblad mee met de vorm van het wegdek tot een hoek van 6 graden. Wel zo prettig bij gebruik op oneffen terrein.

Sneeuwschuiver Klapveer

Klapveren

Behalve kantelveren is de schuiver ook voorzien van klapveren. Dit ter bescherming van de onderkant van de sneeuwschuiver, als je per ongeluk een stoeprand of ander obstakel raakt.

Sneeuwschuiver Downpressure

DownPressure

Met de DownPressure-functie op de controller kun je de neerwaartse druk verhogen om nog schoner te schrapen. Deze functie werkt zowel bij het vooruit duwen als het terug slepen van sneeuw.

Sneeuwschuiver Koppeling

Snelkoppelingssysteem

Dankzij een slim snelkoppelingssysteem bevestig je de sneeuwschuiver makkelijk op je terreinwagen. Zonder gereedschap. Hiervoor leveren we een voertuigadapter mee, die we graag op jouw UTV monteren.

Randmarkering

LED-randmarkeringen

Voor extra zichtbaarheid en veiligheid. De LED-verlichting is verwarmd, waardoor opstuivende sneeuw niet op de lampen blijft liggen.

Sneeuwschuiver V Stuifkap

Stuifkap (optioneel)

Zeker bij hogere snelheden wil er nog wel eens sneeuw op de voorruit belanden tijdens het sneeuwschuiven. Een stuifkap op de bovenzijde van je sneeuwschuiver helpt dit voorkomen. De stalen stuifkap voor rechte sneeuwschuivers verhoogt het schuifblad met 5 cm.

Htrack

HTrack traceersysteem (optioneel)

De elektro-hydraulische variant van de SnowStriker 2600-3000 VML is ook verkrijgbaar met het HTrack traceersysteem. Daarmee kun je al je HillTip machines online volgen op je smartphone, tablet of pc. Ideaal voor het optimaliseren van routes, instrueren van chauffeurs en rapporteren aan klanten.

Sneeuwschuiver Picup Recht Oranje

Oranje variant (optioneel)

Standaard wordt de SnowStriker in grijs geleverd, maar hij is ook in een oranje variant verkrijgbaar.

KIES UIT 6 VERSCHILLENDE BREEDTES

De HillTip SnowStriker 1650-2600 VUTV is verkrijgbaar in zes verschillende breedtes: 165 cm, 185 cm, 210 cm, 225 cm, 240 cm en 260 cm. Afhankelijk van de gekozen breedte varieert het gewicht tussen 132 en 178 kilogram. Behalve de V-ploeg SnowStriker, leveren wij ook rechte sneeuwschuivers voor terreinwagens.

COMPATIBLE MET DE MEESTE TERREINWAGENS

Voor de montage van de sneeuwschuiver op je terreinwagen zijn verschillende voertuigadapters beschikbaar. Hierdoor is de HillTip SnowStriker 1650-2600 VUTV op de meeste UTV’s te gebruiken. Zie onze voertuiglijst voor een uitgebreid overzicht of controleer aan de hand van merk, type en bouwjaar direct of deze rechte sneeuwschuiver geschikt is voor jouw terreinwagen.

 

<KNOP> VOERTUIGLIJST →

controleer of deze
machine geschikt is
voor jouw voertuig

Zeker weten of deze machine geschikt is voor jouw voertuig?
Wij controleren het graag voor je!

Auto/voertuig
Gegevens

MEER INFORMATIE

Specificaties

MODEL

1650-VUTV

1850-VUTV

2100-VUTV

2250-VUTV

2400-VUTV

2600-VUTV

Breedte

165 cm

185 cm

210 cm

225 cm

240 cm

260 cm

Breedte

(volledig gebogen)

145 cm

160 cm

185 cm

200 cm

215 cm

235 cm

Hoogte

55-63 cm

55-65,5 cm

55-67 cm

55-68 cm

55-70 cm

65-80 cm

Gewicht

135 kg

142 kg

149 kg

155 kg

168 kg

185 kg

Klapveren

6

6

6

6

8

8

Specificaties en andere details kunnen wijzigen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een rechte sneeuwschuiver ten opzichte van een V-ploeg sneeuwschuiver?

Een rechte sneeuwschuiver is geschikter voor grotere terreinen en langere stukken rechte weg. Rechte sneeuwschuiver zijn bovendien makkelijker in gebruik, ook voor beginnende chauffeurs. Tot slot liggen de kosten (zowel aanschafprijs als onderhoudskosten) van een rechte sneeuwschuiver in de meeste gevallen wat lager.

Met een V-ploeg is het makkelijker om de sneeuw precies in de gewenste richting te schuiven. Daarnaast is een V-vorm schuiver meestal in meerdere standen te gebruiken. Dat zorgt voor een grotere wendbaarheid: je kunt er ook in smalle ruimtes en krappere bochten mee uit de voeten. Of op terreinen met veel geparkeerde auto’s of andere obstakels.

Lees ook deze uitgebreide vergelijking tussen rechte sneeuwschuivers en V-ploeg sneeuwschuivers.

Meer weten over onze producten? Vraag een gratis brochure aan!