Offerte aanvragen

Gemeente Rotterdam: alles-in-één-oplossing voor de toe- en afritten bij parkeergarages

Gemeente Rotterdam A

Willem Bouwmeester is projectmanager gladheidsbestrijding bij de afdeling stadsbeheer van de gemeente Rotterdam. Onlangs schafte de gemeente een combinatie aan van een pick-up met een zoutstrooier en een sneeuwschuiver.

 

Waarvoor gebruiken jullie de machines van Harpo?

“Voor gladheidsbestrijding op de toeritten en afritten van parkeergarages. Met onze reguliere strooiers houden we zo’n duizend kilometer aan wegen en zeshonderd kilometer aan fietspaden schoon in de winter. Maar voor de toe- en afritten van parkeergarages zijn die strooiers te groot.”

 

“Middels een minicompetitie heeft  Rondaan ons een mooie combinatie aangeleverd. Een alles-in-één-oplossing met een compacte pick-up als basis. In de zomer wordt die ingezet voor bevoorrading en schoonmaakwerkzaamheden bij parkeergarages. In de winter zetten we er een strooier achterop en staat ie hier gestationeerd, op het wintersteunpunt.”

 

“Ze hebben ook een elektrisch aangedreven sneeuwschuiver geleverd. Die is met een simpele handeling op de voorkant van de wagen te plaatsen.”

Hoeveel machines hebben jullie rondrijden?

“In totaal hebben we zo’n zestig strooiwagens, maar voor de toe- en afritten van de parkeergarages volstaat die ene pick-upcombinatie.”

 

“We hebben recent een aanbesteding achter de rug, die ik in drie percelen heb geknipt. Een eerste voor onze grote strooiers, een tweede voor onze compacte strooiers en een derde waar alles in zit wat niet in perceel één of twee past. De combinatie waar Rondaan mee kwam, zat in dat derde perceel. Voor de strooier en de sneeuwschuiver hebben zij Harpo Machines ingeschakeld.”

 

‘Er zijn niet zoveel strooiers die geschikt zijn voor zo’n compacte pick-up.’

Willem Bouwmeester, projectmanager gladheidsbestrijding gemeente Rotterdam

Waarom juist deze machines?

“Er zijn niet zoveel strooiers die geschikt zijn voor zo’n compacte pick-up. De HillTip machines van Harpo kun je op allerlei soorten voertuigen plaatsen. En de sneeuwschuiver kun je tijdens het rijden bedienen met een soort joystick. Daarmee kun je de sneeuw zowel naar links als naar rechts wegschuiven, of in een V-ploeg naar voren of naar achteren. Echt een uitkomst.”

 

“Duurzaamheid is voor de gemeente Rotterdam een kernopgave. In die zin is het mooi dat de machines goed recyclebaar zijn, en modulair van opbouw.”

Hoe bevalt de samenwerking?

“Goed. Korte lijnen, duidelijke communicatie en goede service. Voor zover we die tot nu toe hebben mogen ervaren, moet ik daarbij zeggen. Want sinds we de machine hebben, is er nog geen gladheid van betekenis geweest bij parkeergarages. Maar je merkt het al aan kleine dingen; de sneeuwschuiver is bijvoorbeeld netjes bekabeld geleverd.”

Martijn staat je graag te woord!