Offerte aanvragen

Vergelijking V-ploeg sneeuwschuivers en rechte sneeuwschuivers

Verschil V Recht A

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen rechte sneeuwschuivers en V-ploeg sneeuwschuivers? In dit blogartikel vergelijken we ze op vijf punten, zodat je zelf kunt afwegen wat voor jouw voertuig de beste keuze is.

1. Vorm van de schuiver (en schuifrichting sneeuw)

De naam zegt het al. Een rechte sneeuwschuiver is recht. Daardoor duw je de sneeuw ófwel recht voor je uit, ófwel naar één kant van de weg. Dat laatste kan overigens alleen als het een draaibare rechte sneeuwschuiver betreft.

Een V-ploeg is V-vormig. Dat maakt het, zeker bij een flexibel in te stellen schuiver, makkelijker om de sneeuw precies in de gewenste richting te schuiven. Naar beide zijkanten van de weg bijvoorbeeld (als je de punt van de V naar voren positioneert). Naar de linkerkant óf de rechterkant. Of recht voor je uit (als je de punt van de V naar achteren positioneert).

2. Wendbaarheid

Een V-ploeg schuiver is meestal in meerdere standen te gebruiken. Onze modellen wel, in elk geval. Dat zorgt, behalve voor meer flexibiliteit, ook voor een grotere wendbaarheid: je kunt er ook in smalle ruimtes en krappere bochten mee uit de voeten.

3. Inzetbaarheid

Vanwege hun wendbaarheid worden V-ploegen veel ingezet op opritten, bedrijfsterreinen en parkeerterreinen. Ook op terreinen met veel geparkeerde auto’s of andere obstakels kun je met een V-ploeg nog prima werken, zeker als de chauffeur daar enige handigheid heeft ontwikkeld.

Een rechte sneeuwschuiver is geschikter voor grotere terreinen en langere stukken rechte weg. Rechte sneeuwschuiver zijn bovendien makkelijker in gebruik, ook voor beginnende chauffeurs.

4. Geschiktheid voor oneffen terrein

Doordat een V-ploeg sneeuwschuiver uit twee delen bestaat, heeft deze minder last van hobbels en bobbels in de weg. Een rechte sneeuwschuiver heeft op oneffen terrein meer kans om stukken te missen of zelfs vast te lopen.

De HillTip sneeuwschuivers die wij zelf leveren (zowel de rechte als de V-vorm schuivers) hebben overigens bladen die tijdens het sneeuwschuiven meekantelen met de vorm van het wegdek (tot een hoek van 6 graden), waardoor ze niet zomaar vastlopen. Daarnaast zijn al onze sneeuwschuivers voorzien van klapveren. Dit ter bescherming van de onderkant, als je per ongeluk een stoeprand of ander obstakel raakt.

5. Aanschafprijs en onderhoudskosten

De aanschafprijs van een V-ploeg sneeuwschuiver ligt in de meeste gevallen wat hoger dan die van een rechte schuiver. Dit vanwege het complexere ontwerp.

Om dezelfde reden moet je bij een V-ploeg rekening houden met (iets) hogere onderhoudskosten.

Meer weten?

Harpo Machines levert een breed scala aan rechte sneeuwschuivers én V-vorm sneeuwschuivers. Voor vrijwel elk voertuig hebben wij een passende oplossing. Weten welke sneeuwschuivers geschikt zijn voor jouw voertuig? We staan je graag persoonlijk te woord!

Neem vooral contact met ons op!

Martijn staat je graag te woord!