Offerte aanvragen

Je zoutstrooier klaarmaken voor opslag

Zomerstalling Ic Banner

Hoe kun je je IceStriker zoutstrooier klaarmaken voor opslag?

Wanneer de lente is aangebroken en sneeuw en ijs slechts een herinnering zijn, kun je er zeker van zijn dat je jouw HillTip IceStriker zoutstrooier niet meer nodig zult hebben tot het einde van het jaar. Wanneer je jouw IceStriker zoutstrooiers opbergt, volg dan deze stappen om ervoor te zorgen dat jouw uitrusting klaar is voor het volgende seizoen.

1. LEEG DE STROOIER

Rij het voertuig achteruit naar de plaats waar u het materiaal wilt storten. Klap de spindel omhoog en vergrendel hem met de pennen. Maak de stroomtoevoer naar de spinner los door de kabelboom te scheiden. Laat de vijzel ronddraaien totdat de strooier leeg is.

2. Verwijder de strooier van het voertuig

Met behulp van de hef-/bevestigingspunten til je de strooier van het voertuig. Heb je een getrokken strooier? Haal de aanhanger dan los van de trekhaak.

3. Was en spoel de volledige strooier alleen met (koud) water

Zorg dat de volledige strooier van binnen en buiten is gewassen en afgespoeld met alleen (koud) water zodat alle zoutresten zijn verwijderd. Als je IceStriker uitgerust is met het Pre-Wet systeem, zorg er dan voor dat het hele vloeistofsysteem goed gereinigd en doorgespoeld is. Zorg er bij een getrokken strooier ook voor dat de aanhanger goed gewassen en afgespoeld is.

4. Breng een flinke hoeveelheid vet aan in alle lagers via de nippels

Als de lagers in slechte staat zijn, neem dan contact met ons op voor vervangende onderdelen.

5. Reinig en smeer de pintle-ketting (voor modellen met pintle-ketting)

Controleer de ketting over de gehele lengte op gebroken of gescheurde lasnaden waar de pintles (dwarsstangen) de ketting raken. Als de ketting in slechte staat lijkt, neem dan contact met ons op voor vervangende onderdelen.

6. Reinig alle blootliggende connectoren en smeer ze in met diëlektrisch vet

Zorg ervoor dat je alle eindkapjes bij de hand hebt om na de vetbehandeling alle connectoren af te dekken. Mis je een eindkap? Neem dan contact met ons op.

7. Haal de controller uit het voertuig

Bewaar de controller op een schone, veilige en droge plaats

Met deze eenvoudige stappen zorg je ervoor dat je zoutstrooier in goede staat blijft en klaar is voor het volgende seizoen, wanneer de temperatuur daalt en het weer tijd is om onze wegen veilig te houden.

Als je ook je sneeuwschuivers opbergt, bekijk dan zeker de blog Je sneeuwschuiver klaarmaken voor opslag.

Martijn staat je graag te woord!