Offerte aanvragen

Kalibreren = besparen

MG 7958

Correct kalibreren van de IceStriker zoutstrooier kan tot 33% van het zoutgebruik besparen zonder af te doen aan de effectiviteit van de strooisessie.

De HillTip controller is geavanceerder dan veel van zijn concurrenten. Niet alleen is het menu heel eenvoudig en overzichtelijk, ook kunt u de wintermachines tot in specifieke details bedienen.

De HillTip IceStriker maakt gebruikt van GPS technologie om automatisch het aantal gram zout per vierkante meter te kunnen strooien. Het systeem zorgt ervoor dat de hoeveelheid zout consistent is met het doel van uw strooisessie, ongeacht veranderingen in de voertuigsnelheid. Als u sneller rijdt, zal de IceStriker meer strooien dan wanneer u langzamer rijdt. Staat u stil voor een rood stoplicht? Dan zal de IceStriker stoppen met strooien, zodat er geen hoopje weggegooid zout ontstaat. Het effect is een betere controle over de verdeling en bescherming tegen het overgebruik of verspillen.

Voor het beste resultaat dient de machine juist gekalibreerd te zijn.

Kalibreren kun je leren.

Het is zelfs heel eenvoudig.                                                                                                                De hoeveelheid zout die de vijzel naar het draaimechanisme vervoert en die het draaimechanisme vervolgens strooit hangt af van uw specifieke machine en het strooimiddel dat u gebruikt. Kalibreer daarom uw machine(s) voordat u klaar moet staan voor de winterdienst. In de controller zit een menu om de strooier te kalibreren, in dit menu kunt u verschillende materialen ingeven: zout, zand, grit. Indien nodig kunt u ook nog zelf een strooimiddel toevoegen, als u bijvoorbeeld een ander strooimiddel gebruikt voor een specifieke klant. Het kalibreren via de controller gaat volgens een stappenplan dat u dient te volgen. Voor het kalibreren heeft u onder andere de volgende zaken nodig: strooimiddel, grote emmer, meetlint, weegschaal en eventueel gereedschap om de staart (chute) te verwijderen. Een korte samenvatting over het kalibreren staat op pagina 6 van de handleiding van de controller.

Gebruikt u de IceStriker TG met StrikeSmart app? Geen probleem! Ook hiermee kan de zoutstrooier worden gekalibreerd om volledig aan uw wensen te voldoen. Het uiterlijk van de app is dan wel iets anders, het heeft dezelfde functies als de controller en de IceStriker TG heeft dezelfde GPS functies.

Wist u dat? De HillTip zoutstrooiers en pekelsproeiers werken nog beter in combinatie met het Htrack systeem. Met Htrack zijn uw wintermachines altijd verbonden met 3G en kunt u de strooisessies terugvinden met het aantal gestrooide gram per vierkante meter voor uw opdrachtgever. Daarnaast kunnen strooisessies met een gekalibreerde machine gemakkelijk worden voorbereid. U bepaalt vooraf hoeveel gram per vierkante meter er in een specifiek gebied nodig is en de chauffeur hoeft alleen de strooier aan te zetten als hij dat gebied binnen rijdt.